Lubię takie jedzenie z niczego i kiedy lodówka świeci pustkami, a coś trzeba na szybko wykombinować.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
ciasto:
3 czubate łyżki mąki pszennej
2 całe jaja
szczypta soli
troszkę wody jeśli ciasto jest za gęste
kawałek boczku wędzonego pokrojonego
1/2 dojrzałego awokado
Kluchy łyżką kładzione - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodałam jaja, sól i trochę wody, rozprowadziłam na gładką masę, ciasto powinno być gęściejsze niż na racuchy.
Na osolony wrzątek wrzucałam łyżką niewielkie porcje, nabierając ciasto bokiem łyżki, gotowałam do wypłynięcia i jeszcze 5 minut.
Pokrojony boczek usmażyłam na chrupiące skwarki.
Na talerzu dodałam pokrojone awokado.
Komentarze