Kluseczki oponkowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Są uroczym i słodkim dodatkiem do obiadu, który najbardziej przypadnie do gustu dzieciom.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    2,5 szklanki ugotowanego ryżu brązowego
    Puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 jaja
    1/3 szklanki bulionu warzywnego
    Sól, pieprz
    Ponadto:
    Kubeczek pomidorków koktajlowych
    Kilka łyżek ugotowanej ciecierzycy
    Sezam

Kluseczki oponkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzuć ryż, odsączonego z zalewy tuńczyka, bulion i
    zmiksowane na puszystą masę jaja. Całość połącz w jedną masę,
    przypraw solą i pieprzem. Masę wyłóż do foremek na muffinki. Piecz
    około 20 minut w temperaturze 180 stopni. po wystudzeniu babeczki udekoruj
    połówkami pomidorków, ciecierzycą i sezamem. Smacznego!!!!

Komentarze

Podobne przepisy