KLUSKI FASZEROWANE MIĘSEM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

KLUSKI PODAJE Z MOIM SOSEM PIECZARKOWYM I SURÓWKĄ

  • 2 godz.

Składniki:

  • -7-8 SZT ZIEMNIAKÓW
    -1 SZK MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    -1 JAJKO
    -SÓL
    -1 ŁYŻKA MASŁA LUB MARGARYNY
    -OLEJ
    -500 GR MIĘSA MIELONEGO (JA MIAŁAM Z INDYKA)
    -1 ZĄBEK CZOSNKU
    -1 ŚREDNIA CEBULA
    -PIETRUSZKA ZIELONA
    -PIEPRZ ,SÓL, MAJERANEK

Kluski faszerowane mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1byap3p 1. -ZIEMNIAKI GOTUJEMY, ODCEDZAMY ,PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ IUB DOBRZE UGNIATAMY TŁUCZKIEM DO ZIEMNIAKÓW
    -DODAJEMY MASŁO-STUDZIMY
  • image-2aamjs1 2. -DZIELIMY ZIEMNIAKI NA CZTERY CZĘŚCI JEDNĄ WYBIERAMY DODAJEMY DO POZOSTAŁYCH ZIEMNIAKÓW A W WOLNE MIEJSCE WSYPUJEMY MĄKĘ ,JAJKO TROSZKĘ SOLI
  • image-1wt8ggb 3. -ZAGNIATAMY CIATO FORMUJĄC KULĘ JEŚLI JEST ZBYT KLEISTE PODSYPUJEMY MĄKĄ
  • image-0a7of6r 4. -DO MIĘSA DODAJEMY PRZYPRAWY,POKROJONĄ PIETRUSZKĘ ZIELONĄ
    -CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I PODSMAŻAMY NA OLEJU
    -WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY
  • image-2awwwm6 5. FORMUJEMY PLACUSZKI NAKŁADAMY MIĘSO I FORMUJEMY KULE
  • image-1fvf42t 6. -DO GOTUJĄCEJ WODY DODAJEMY SZCZYPTE SOLI I ŁYŻKE OLEJU
    -PO WYPŁYNIĘCIU KLUSEK GOTUJEMY JESZCZE OK 2 MIN ABY MIĘSO W ŚRODKU BYŁO UGOTOWANE

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy