Kluski z jaglanki z cebulą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takie kluseczki mogą być samodzielnym daniem , ale podane z mięsiwem i surówką , to już prawdziwa uczta.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g płatków jaglanych
    2 jajka
    3 łyżki oleju rzepakowego
    szczypta oregano, bazylii, cząbru, tymianku, czosnku granulowanego, chilli.
    sól

    2 duże cebule
    3 łyżki oleju rzepakowego

Kluski z jaglanki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki jaglane zalać wrzątkiem ( tak , żeby płatki się przykryły ) i pozostawić na ok 15 min.
    Dodać jajka ,olej , przyprawy i dokładnie wymieszać .
    Przy pomocy łyżki robić porcje i rzucać je na gotującą się ,osoloną wodę.
    Gotować do chwili wypłynięcia.
    Wyjmować łyżką cedzakową na płaskie talerze.
  • 2. Cebule pokroić w drobna kostkę i zeszklić na oleju.
    Dodać do kluseczków .
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy