Kluski z jarmużem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie kluski :
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Włóż do miski i wygładź. Podziel masę na 4 części. Jedną wyciągnij i w jej miejsce wsyp mąkę tak aby była równo z ziemniakami. Włóż ponownie wyciągniętą cześć ziemniaków. Wbij jajka i wyrób jednolitą masę.
2.Przygotowanie :
Jarmuż dokładnie umyj. Jarmuż ugotuj w osolonym wrzątku 4-5 minut. Odcedź i osusz ręcznikiem papierowym. Jarmuż drobno posiekaj i przełóż do miski. Dodaj serki i dokładnie wymieszaj.
3.Ciasto podziel na mniejsze części. Na dłoni uformuj niewielki placuszek na środku ułóż farsz i zawiń w kluseczkę. Gotuj w osolonym wrzątku około 5 minut.
Komentarze