Jest to bardzo pyszna i pożywna potrawa, a jednoczesnie jest łatwa w przygotowaniu.
11 godz.
Składniki:
1 marchewka
1 średnia cebula
250g schabu bez kości
1 papryka
1 średniej wielkości cukinia
olej
1/2 opakowania marynaty pikantnej do mięsa (około 10g)
po łyżeczce suszonych oregano i bazylii
1 kostka rosołowa
Kociołek obfitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na nieduże kawałki, marynatę połączyć z trzema łyżkami oleju i dokładnie wymieszać z mięsem. Tak przygotowane mięso odstawić na ok 10 godzin do lodówki.
2.Po tym czasie obrać marchewkę i pokroić w cienkie plastry, cebulę pokroić w piórka. Cukinię obrać i pokroić w wiekszą kostkę, tak samo postąpić z papryką.
3.Na rozgrzaną, głęboką patelnię wlać odrobinę oleju, wrzucić marchewkę i cebulę oraz wlać szklankę wody. Dodać kostkę rosołową i zamarynowane wcześniej mięso. Gotować aż około połowa wody odparuje. Dorzucić cukinię i paprykę. Dusić na wolnym ogniu aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodać oregano i bazylię. Dokładnie wymieszać i podawać.
Komentarze