Kogel mogel z piekarnika

4 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Jeśli ktoś boi się jeść jajek na surowo, to jest świetna alternatywa dla deseru który pochodził z czasów prl.

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki;
    około szklanka owoców, u mnie truskawki, jagody, czarne i czerwone porzeczki
    3 jajka
    2 łyżki cukru trzcinowego

Kogel mogel z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kogel mogel 1. Owoce przekładamy do naczynek żaroodpornych. Jajka wraz z cukrem ubijamy mikserem na puszystą pianę. Następnie zalewamy nią owoce. Wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy około 15- 20 minut. Kogel mogel powinien być ścięty i przyrumieniony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy