Kokardki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem na rencie i zajmuję się domem. Obecnie gotuję dla trzech osób, ale jeszcze nie tak dawnobyło nas dziesięcioro.

Składniki:

  • ● 50 dag makaronu (kokardki lub wstążki)
    ● 1/2 kg truskawek
    ● 2 łyżki cukru
    ● serek wiejski
    ● 4 łyżki cukru pudru
    ● sól

Kokardki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokardki 1. Makaron gotujemy w osolonym
    wrzątku, osączamy na
    sicie. Truskawki myjemy,
    oczyszczamy z szypułek i miksujemy
    z cukrem. Serek słodzimy
    cukrem pudrem.
  • 2. Makaron układamy na talerzach,
    polewamy sosem truskawkowym. Na środku wykładamy
    serek.

Porady

Do sosu truskawkowego możemy dolać 1/2 szklanki śmietanki. Potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy