Kokardki ala carbonara z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dla smakoszy makaronów pod różnymi postaciami.

  • 25 min

Składniki:

  • Pierś z kurczaka, przyprawa do gyrosa lub kebaba, olej, makaron kokardki, pietruszka natka, śmietana 30%.

Kokardki ala carbonara z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w kosteczki pierś z kurczaka i wsypujemy przyprawy kebabowej lub do gyrosa według uznania. Im więcej wsypiemy tym potrawa będzie ostrzejsza. Jak kurczak się nam przysmarza w tym czasie gotujemy makaron. Następnie siekamy pęczek pietruszki natki i dodajemy do smarzącego się kurczaka. Jak kurczzak jest gotowy wyłanczamy ogień i czekamy aż makaron się nam ugotuje. Odcedzony makaron wrzucamy na patelnie do kurczaka i wlewamy śmietane. Razem wszystko na małym ogniu mieszamy aż śmietana zgęstnieje i zrobi się z niej sos. Gotowe!!! Smacznego!!! Prosto, tanio i smacznie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy