Dzisiaj właśnie przypomniałam sobie o tym daniu ..i oczywiście zaraz zrobiłam je na obiadek :)Danie to jest bardzo smaczne, szybkie i nie zostaje zbyt wiele do zmywania :) polecam!
30 min
Składniki:
2OOg makaronu kokardki
1/2 czerwonej papryki
1 cebula
300g pieczarek
300g wędzonej kiełbaski
200g włoszczyzny w paski
vegeta do smaku
Kokardki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbaskę,paprykę i cebulkę kroimy w kostkę,a pieczarki w plasterki i smażymy na odrobinie tłuszczu.
Gdy składniki już trochę nam się podsmażą,to wrzucamy włoszczyznę w paski ,podlewamy odrobiną wody i dodajemy wcześniej podgotowany makaron (Makaron gotujemy al dente) Całość doprawiamy vegetą i dusimy tak 5 min. pod przykryciem.
Komentarze