Kokosanki

0 (0 ocen)

Smaki z dzieciństwa

Składniki:

  • 4 jaja
    1,5 szkl. mąki
    1 szkl. cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    8 łyżek oleju
    8 łyżek wody

    Polewa czekoladowa:
    1/3 kostki margaryny
    1 łyżka wody
    1 czubata łyżka kakao
    4 łyżki cukru

    1 opakowanie wiórek kokosowych

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę i dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Piec 35 minut.
  • 2. Polewa czekoladowa:
    Wszystkie składniki rozpuścić, trochę podgotować.
  • 3. Wystudzone ciasto pokroić w kostkę, obtaczać w polewie i wiórkach kokosowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy