KOKOSANKI

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Idealnie nadają się do kawy lub herbaty.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
    1kostka margaryny
    1 szklanka kwaśnej śmietany
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    MASA KOKOSOWA
    3 białka
    2 szklanki cukru pudru
    25 dkg wiórek kokosowych

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zarobić ciasto i schłodzić w lodówce (2-3 godziny)
  • 2. MASA KOKOSOWA
    Białka ubić na sztywno, dodając cukier puder. Na końcu dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać.
  • 3. Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki. Na środek każdego krążka nałożyć masę kokosową i upiec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy