Kokosanki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

pyszne ciasteczka, które powstały z niewykorzystanych białek

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 białka
    1 szklanka cukru pudru
    200 gram wiórków kokosowych

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę.
    Podczas ubijania dodawać partiami cukier puder.
    Dokładnie razem ubić.
    Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać razem dokładnie drewnianą łyżką.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Łyżką nabierać porcje piany i nakładać na blaszkę, formując mniejsze ciasteczka.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika.
    Piec około 20 minut w 190 st C - do zarumienienia.
    Po upieczeniu ostudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy