Kokosanki

0 (0 ocen)

Szybkie w przygotowaniu i naprawdę pyszne.

Składniki:

  • •200 g wiórków kokosowych
    •50 g margaryny
    •3/4 szklanki cukru
    •3 łyżki mleka
    •2 białka
    •2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić w rondelku. Następnie dodać cukier i mieszać, aż się rozpuści. Potem dodać mleko i wiórki kokosowe.
    (Masa będzie gęsta do wymieszania, ale taka ma być.)
  • 2. Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec dodać 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i wymieszać.
    Przestudzoną masę kokosową dodać do ubitej piany i wymieszać mikserem na niskich obrotach lub łyżką.
  • 3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać porcje kokosowej masy.
    Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piekę około 15-20 minut. Aż się zrumienią ładnie.

Porady

Ja swoje kokosanki upiekłam w papierowych foremkach od babeczek , dzięki czemu się nie posklejały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy