Kokosanki - tylko 5 składników

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kilka składników, szybkie wykonanie a później tyle radości w zajadaniu. Złociste, chrupiące po wierzchu, mięciutkie w środku i ten smak kokosowy - szczerze polecam.

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 białek
    12 dag cukru kryształu
    szczypta soli
    30 dag kokosu
    5 dag roztopionego masła

Kokosanki - tylko 5 składników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • 2. Następnie dodawać po łyżce cukru, ciągle ubijając.
  • 3. Z ubitą pianą wymieszać wiórki kokosowe, następnie wlać masło. Delikatnie wymieszać.
  • 4. Małą łyżką do lodów nabierać masy kokosowej, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 5. Piec w 170 stopniach ok 25 min. do delikatnego zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy