Kokosanki z marmoladą

0 (0 ocen)

Pyszne i błyskawicznie znikają

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    Szklanka cukru
    cukier waniliowy
    250 g masła
    pół szklanki wiórków kokosowych
    2 żółtka
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    łyżeczka proszku do pieczenia
    150 g marmolady
    wiórki do obtaczania

Kokosanki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrami, a następnie dodajemy żółtka, śmietanę i kokos oraz stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Schładzamy je i formujemy z niego kulki. Każdą z nich obtaczamy w kokosie i w każdej robimy zagłębienie, które wypełniamy marmoladą.
  • 2. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem i rozkładamy na nim kulki, w dosyć dużych odstępach, bo ciasto się rozleje. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy