Oto pyszna bezglutenowa, wegańska granola. Jest obłędnie pyszna i bardzo sycąca, dodatki zależą od gustu. Pyszne i zdrowe śniadanie bez zbóż, ale za to z mnóstwem błonnika.
Kokosowa granola ze słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszamy wszystkie suche nasiona - nie dodajemy owoców. Olej mieszamy osobno z nektarem, gdy się połączą wlewamy do suchych nasion i dokładnie mieszamy, aż wszystkie ziarna będą oblepione.
Rozgrzewamy piekarnik do 150 C.
Mieszankę rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 minut, studzimy.
Gotową granolę, przesypujemy do szczelnego pojemnika i mieszamy z suszonymi owocami. W pokojowej temperaturze można ją przechowywać 2 tygodnie, natomiast w zamrażarce do 6 miesięcy.
Komentarze