Kokosowa kaszka owsiana z migdałami, pistacjami i orzechami laskowymi

0 (0 ocen)

  • 6 min
  • Dla 1 osoby

Lubię kaszkę owsianą, ponieważ oprócz sporych wartości odżywczych jest błyskawiczna w przygotowaniu. (Nie mylcie jej z kaszą.) Wystarczy zalać ją gorącym mlekiem lub wodą i mamy zdrowy posiłek. Tym razem postawiłam na mleczko kokosowe, które nadało ciekawego posmaku, a całość idealnie skomponowała się z orzechami. Lubię słodko-słone akcenty, więc odrobina miodu i słone pistacje to "strzał w dziesiątkę".

  • 6 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • (1 porcja na gęsto)
    100g kaszki owsianej
    200 ml mleczka kokosowego
    1 łyżka miodu (lub wg gustu)
    Dodatkowo:
    pistacje
    orzechy laskowe
    płatki migdałowe

Kokosowa kaszka owsiana z migdałami, pistacjami i orzechami laskowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszkę zalać podgrzanym mlekiem kokosowym i dokładnie wymieszać.
    Całość dosłodzić miodem i odstawić, na kilka minut, aby kaszka zgęstniała.
    Podawać posypaną posiekanymi orzechami laskowymi, pistacjami oraz płatkami migdałów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy