kokosowa tarta z pomarańczą

0 (0 ocen)

Jest banalnie prosta, poradzi sobie z nią kucharz -amator, a smak zachwyci niejednego profesjonalistę.

Składniki:

  • ciasto:

    1,5 szklanki mąki
    szklana wiórków kokosowych
    żółtko
    pół szklanki cukru
    100 g roztopionej margaryny
    łyżeczka proszku do pieczenia
    galaretka pomarańczowa
    2 duże pomarańcze

Kokosowa tarta z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Dokładnie wyrobić, wyłożyć formę, upiec w 180 stopniach przez 20 minut, później wyłączyć i zostawić na 10 minut w rozgrzanym piekarniku.
    Pomarańcze umyć, począstkować, ułożyć na ostudzonym cieście.
    Galaretkę przyrządzić wdg przepisu na opakowaniu. Odstawić na godzinę, po czym tężejącą zalać ciasto. Schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy