Kokosowa teściowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać stopniowo żółtka z proszkiem do pieczenia i ubijać 1 min.Dodać mąki oraz wodę i wymieszać drewnianą łyżką, wlać do formy (25x36).Piec 35 min w 180 stopniach.
CIASTO KOKOSOWE: białka ubić z cukrem , dodac wiórki kokosowe, wymieszać i wylac do formy(25x36) i piec około 20 min na złoty kolor
MASA: z mleka, cukru waniliowego i mąki pszennej i ziemniaczanej i żółtek ugotować budyń.Ostudzić. Margarynę utrzeć (z małą ilością cukru pudru wedle uznania) dodac wystudzony budyń, sok z cytryny oraz aromat rumowy. Ucierać na jednolita masę.
Biszkopt przekroic wzdłuż , i jeden płat posmarować dżemem, na to wylać połowę masy i przykryć plackiem kokosowym,posmarować dżemem i wylać resztę masy.Przykryć 2 płatem ciasta i udekorowac wedle uznania.Wstawic do lodówki na kilka godz.
Komentarze