Kokosowe babeczki z truskawką i białą czekoladą

0 (0 ocen)

Babeczki swoim smakiem przypomniały mi pyszne ciasta które robiłam w lecie ze świeżymi truskawkami i choć uwielbiam zimę to zatęskniłam za słoneczkiem.

Składniki:

  • 2/3 szklanki mąki pszennej
    1/3 szklanki mąki krupczatki
    125g masła
    2 jajka
    4 łyżki mleczka kokosowego
    2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych
    0,5 szklanki cukru
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    15 średnich truskawek
    8 kostek białej czekolady
    Płatki kokosa

Kokosowe babeczki z truskawką i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki 1. Masło i cukier zmiksować, dodać jajka i mleczko, na koniec dodać mąkę, wiórki i proszek do pieczenia.

    Masę przełożyć do małych papilotek, na środku położyć truskawkę lekko dociskając.

    Piec babeczki w 180' do suchego patyczka ok. 20-25 minut.

    Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, udekorować nią ostudzone babeczki i posypać je kokosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy