Kokosowe ciasteczka jaglane

0 (0 ocen)

Przepyszne kokosowe ciasteczka, które podaję dziecku bez wyrzutów sumienia :) chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku

Składniki:


  • 1 szklanka kaszy jaglanej
    100 g wiórków kokosowych
    2 łyżki cukru trzcinowego
    2 łyżki złotego siemienia lnianego
    1 jajko

Kokosowe ciasteczka jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kaszę jaglaną wypłukać, wrzucić do rondelka, wlać wodę i ugotować. Wystudzić.
    Przełożyć do miski. Wiórki kokosowe zmielić w młynku do kawy na mąkę. Wsypać do kaszy.

    Następnie zmielić siemię lniane, wsypać wraz z cukrem do miski.

    Na koniec wbić jajko i dokładnie zmiksować mikserem, aż uzyskamy jednolitą masę.

    Nabierać łyżką porcje masy (jeśli jest zbyt luźna można dodać łyżkę mąki pszennej lub jaglanej), formować kulki, lekko spłaszczać i układać na blasze wyścielonej papierem.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Wystudzić na kratce

Komentarze

Podobne przepisy