Kokosowe naleśniki z kokosową wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie naleśników:
Do miski rozbijamy jajka, dodajemy mąkę i odrobinę mleka kokosowego, miksujemy, nie przerywając miksowania dolewamy resztę mleka i wody.
Miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy bez grudek. Odstawiamy na 15 min.
Patelnię rozgrzewamy i smarujemy pędzelkiem z olejem. Wlewamy odrobinę masy, rozprowadzamy ją na patelni i smażymy cienkie naleśniki.
Smażymy naleśniki po obu stronach.
Od czasu do czasu przecieramy pędzelkiem z tłuszczem patelnie.
2.Wykonanie kokosowe wkładki:
Za pomocą miksera rozdrabniamy ser, dodajemy śmietanę, cukier i miksujemy na gładka masę.
Dodajemy pół opakowania wiórek kokosowych.
Drugą połówkę opakowania wiórek prażymy na suchej patelni, aż się lekko zarumienią.
Usmażone kokosowe naleśniki (z tego przepisu) smarujemy masą składamy i posypujemy uprażonymi wiórkami
Komentarze