Kokosowe praliny

0 (0 ocen)

Ozdoba każdego stołu.

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
    100 ml kremówki
    70 g cukru
    70 g masła
    200 g gorzkiej czekolady
    posypka i kokos do dekoracji

Kokosowe praliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę podgrzewamy i topimy w niej masło i cukier, odstawiamy z ognia i mieszamy kokosem. Odstawiamy na kilka minut aż kokos wchłonie całość płynu, wtedy masa będzie się lepiej kleić. Formujemy kuleczki i odstawiamy je na godzinę do lodówki.
  • 2. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i każdą kulkę zanurzamy w polewie. Następnie układamy je na papierze do pieczenia i dekorujemy. Przechowujemy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy