Kokosowe z piegami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne , kruche , makowo - kokosowe ciasteczka dla dzieci lub niespodziewanych gości!

  • 15 min

Składniki:

  • - mak - 30g
    - wiórki kokosowe - 100g
    - cukier - 1/4szklanki
    - jajko - 1 duże
    - 25g masła
    - mąka - 2 płaskie łyżki
    - soda - odrobina
    - aromat waniliowy

Kokosowe z piegami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosowe z piegami 1. Jajka ucieramy z cukrem na puch.

    Dodajemy roztopione i przestudzone masło.
    Mieszamy.

    Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę.
    Dokładnie mieszamy.

    Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni.

    Pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem w temperaturze 180C przez 10 minut.

Komentarze

Podobne przepisy