biszkopt taki jak już podawałam tylko upiec w brytfance.
masa kokosowa: 1/2 litra słodkiej śmietany lub mleka opakowanie wiórek kokosowych 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 margaryna 3 duże łyżki cukru pudru 3 duże łyżki mleka w proszku
1.zrobić biszkopt i na wierzch posypać wiórka kokosowe przed pieczeniem. upieczony biszkopt dzielimy na pół i przekładamy masą. biszkopt można lekko nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny. masa kokosowa: 1/2 litra słodkiej śmietany lub mleka opakowanie wiórek kokosowych 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 margaryna 3 duże łyżki cukru pudru 3 duże łyżki mleka w proszku. na gotującą śmietanę wsypać wiórka a następnie wlać rozrobiony budyń z mąką ziemniaczaną. Wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem do białości i mlekiem w proszku a następnie [po łyże dokładać wystudzony budyń. taką masą przełożyć biszkopt i udekorować wg. uznania. Smacznego! bardzo proste ciasto ale naprawdę super smaczne i zawsze można udekorować jak się chce
Komentarze