Kokosowo - bananowe czekoladki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Czekoladki to sposób na bardzo szybki deser – najważniejsze to posiadać silikonowe foremki, które kupimy już za kilka złotych (mogą to być foremki w każdym możliwym kształcie). Drugą ważną sprawą są odpowiednie proporcje – tak, aby czekoladki nie były zbyt miękkie, ani zbyt twarde.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g czekolady
    1 mały banan (zblendowany)
    150 ml twardej części mleczka kokosowego
    25 g kokosu

Kokosowo - bananowe czekoladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka daj wszystkie składniki i podgrzewaj do zagotowania, cały czas mieszając.
    Lekko ostudzoną masę przelej do silikonowych foremek i włóż do zamrażarki na około 2 godziny.
    Następnie czekoladki wyciągnij z foremek i oblej roztopioną czekoladą, całość posyp kokosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy