Kokosowo-czekoladowy deser a la panna cotta z mango

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny deser pachnący egzotycznym latem. Rozpływa się w ustach i zachwyca smakiem. Bardzo prosty w przygotowaniu.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml mleka,
    200 ml mleka kokosowo,
    4 kostki białej czekolady,
    2 łyżeczki żelatyny,
    łyżka wiórek kokosowych,
    mango,
    do dekoracji wiórki kokosowe i białej czekolady, listki mięty

Kokosowo-czekoladowy deser a la panna cotta z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleczko kokosowe i mleko podgrzewamy w garnku, dodajemy białą czekoladę i energicznie mieszamy aby nam się rozpuściła. Zdejmujemy z palnika, dodajemy żelatynę i również energicznie mieszamy do rozpuszczenia. Przelewamy do pucharków i odstawiamy aż stężeje na około 4 godziny. Na wierzch dajemy pokrojone kawałki mango, posypujemy wiórkami i dekorujemy listkiem mięty.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy