KOKOSOWO-ORZECHOWY SERNICZEK CRUNCHY z serka wiejskiego

0 (0 ocen)

  • 60 min

Serniczek. Jednoporcjowy. Puszysty, delikatnie słodki, niezwykle chrupiący.

  • 60 min

Składniki:

  • 200g serka wiejskiego
    1 (małe) jajko
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    garść naturalnego crunchy
    garść orzechów włoskich
    1 łyżka wiórków kokosowych
    1 łyżka cukru trzcinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kokosowo-orzechowy serniczek crunchy z serka wiejskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: góra i dół). Jajko utrzeć razem z cukrem. Serek wiejski odsączyć z "mleczka" i dodać do jajka z cukrem. Wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, posiekane orzechy włoskie, wiórki kokosowe i naturalne crunchy. Wymieszać. Przełożyć do naczynka żaroodpornego. Wstawić do piekarnika. Piec przez około 20-25 minut. Ostudzić i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy