Kokosowy obłoczek

0 (0 ocen)

  • 45 min

Rewelacyjny smak białej czekolady, bitej śmietany i kokosu!

  • 45 min

Składniki:

  • : 4 jaja, ¾ szkl cukru, ¾ szkl mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej.
    Dodatkowo- 0,5 l śmietany 30 %, 3 zagęstniki Śnieżka, 2 białe czekolady, 200 g wiórek kokosowych

Kokosowy obłoczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do masy jajecznej.
    - Upiec biszkopt w 180 st c przez ok. 30 min.
    - Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać zagęstniki. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać je do ubitej śmietany. Na koniec wymieszać z 150 g wiórek kokosowych.
    - Przygotowaną masę śmietanowo- kokosową wyłożyć na upieczony biszkopt. Posypać resztą wiórek kokosowych (50g). Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy