Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje

    ryż 2/3 szklanki
    mleko roślinne lub zwykłe 2 szklanki
    mleczko kokosowe 1/2 szklanki
    wiórki kokosowe 2 łyżki
    cukier trzcinowy lub miód 1 łyżka
    gruszka 1
    cynamon 1 łyżeczka
    woda 2 łyżki

Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie

    Mleko i mleczko kokosowe przelać do rondla. Dodać ryż i wiórki kokosowe, gotować na wolnym ogniu często mieszając przez 15 -20 minut. W razie potrzeby dolać więcej mleka. Gruszkę pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Następnie zalać wodą i prażyć do miękkości z dodatkiem cynamonu. Ryż przełożyć do miseczek, a gruszkę na wierzchu.

    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy