Naturalny koktajl na bazie owoców z dodatkiem wyrazistej rukoli to świetny zastrzyk witamin, który pozwoli także dostarczyć nam niezbędnej energii. Koktajl bez dodatku cukru!!!
Koktajl ananasowo- pomarańczowy z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warstwa zielona:
Rukolę umyć, osuszyć, pomarańcz i banana obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części, przełożyć do blendera kielichowego. Następnie dodać sok pomarańczowy i zmiksować do jednolitej konsystencji. Gotową warstwę przelać do połowy objętości pucharka.
2.Warstwa żółta:
Ananasa obrać ze skóry, pozbawić oczek i twardego środka, resztę pokroić w mniejszą kostkę. Pomarańcz obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części. Następnie ananasa i pomarańczę przełożyć do blendera kielichowego, wlać sok pomarańczowy i zmiksować do postaci jednolitej konsystencji. Warstwą żółtą uzupełnić pucharek do pełna.
Komentarze