Koktajl arbuzowo-bananowy z chlorellą lub bez

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chlorella posiada właściwości wzmacniające układ odpornościowy, odtruwa organizm z toksyn (ołowiu, rtęci, kadmu, pestycydów), wspomaga gojenie się ran, pozytywnie wpływa na zapalenie dziąseł, łagodzi napięcie przedmiesiączkowe, idealnie sprawdza się przy zaparciach, chorobach wrzodowych i skórnych, alergiach oraz zapaleniu stawów, a nawet obniża poziom cukru i złego cholesterolu.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (1-2 porcje)
    150 ml kefiru/maślanki/mleka
    150g arbuza (waga bez skórki)
    1 banan
    Dodatkowo:
    1 łyżeczka chlorelli

Koktajl arbuzowo-bananowy z chlorellą lub bez - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana z arbuzem należy pokroić na kawałki i przełożyć do miski/dzbanka.
    Dodać chlorellę oraz kefir, maślankę lub mleko.
    Całość zblendować na jednolitą konsystencję i przelać do szklanki/ek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy