Koktajl arbuzowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

Smaki lata. Bardzo orzeźwiające połączenie. Świetny koktajl na upalne dni. Można dodać do blendera parę kostek lodu, a można też arbuz i truskawki lekko zmrozić przed zmiksowaniem - koktajlu nie trzeba będzie chłodzić, można podawać zaraz po zrobieniu.

Składniki:

  • 400 g miąższu arbuza, bez pestek
    ok 300 g truskawek
    sok z 1 grapefruita
    kilka listków mięty
    łyżka syropu klonowego - opcjonalnie

Koktajl arbuzowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.arbuz pozbawić pestek, miąższ pokroić w małe kawałki, truskawki umyć, odciąć szypułki, z grapefruita wycisnąć sok.
  • 2. 2.Owoce włożyć do blendera, dodać sok, parę listków mięty i syrop klonowy.
  • 3. 3.Wszystko zmiksować. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy