Koktajl kokosowo-porzeczkowy

0 (0 ocen)

Dobrze schłodozny koktajl doskonale orzeźwi w upalne dni... Nie jest mocno słodki, za to bardzo sycący.

Składniki:

  • 3 szkl. jogurtu naturalnego,
    szkl. mleka,
    szkl. śmietanki 30%,
    100g wiórków kokosowych,
    laska wanilii,
    4 łyżki cukru pudru,
    szkl. czerwonych porzeczek.

Koktajl kokosowo-porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować z cukrem i wiórkami kokosowymi, po czym przestudzić. Dokładnie wymieszać z jogurtem, wstawić do lodówki. Porzeczki umyć, usunąć szypułki, przetrzeć przez sito. Powstały mus schłodzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać nasiona z laski wanilii, zmieszać z jogurtem, rozlać do szklanek. Na środku nałożyć trochę, wymieszać tworząc fantazyjne wzorki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy