Koktajl na trawienie

0 (0 ocen)

Koktajle warzywne i owocowe to naturalne bogactwo witamin i antyoksydantów. W letnim sezonie warto wykorzystać to co oferuje nam Matka Natura.

Składniki:


  • 2 pomidory
    2 marchewki
    ćwiartka fenkułu
    ząbek czosnku
    4 liście bazylii
    4 gałązki kopru
    2 gałązki tymianku
    2 łodygi selera naciowego
    burak
    pół łyżeczki mielonej kurkumy
    szczypta zmielonej gorczycy
    szczypta mielonego kminu rzymskiego
    opcjonalnie szczypta mielonych goździków

Koktajl na trawienie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przy użyciu sokowirówki wyciskamy sok z warzyw: pomidorów, marchewki, fenkułu, czosnku, bazylii, kopru, tymianku, selera i buraka. Wyciśnięty sok przelewamy do szklanego dzbanka, dodajemy przyprawy i mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Możemy dodać kilka kostek lodu dla jeszcze większego orzeźwienia. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy