Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny koktajl na bazie maślanki, z dodatkiem dojrzałych nektarynek, banana i świeżej natki pietruszki.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 ml maślanki
    6 dojrzałych nektarynek
    pęczek natki pietruszki
    kawałek świeżego imbiru
    1 dojrzały banan

Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nektarynki umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałki. Wrzucić do kielicha blendera. Dodać obrany i starty na tarce imbir oraz pokrojoną natkę pietruszki.
    Banana obrać, połamać na kawałki i również wrzucić do blendera.
    Zalać wszystko mocno schłodzoną maślanką i blendować do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy