Koktajl truskawkowo-czereśniowy z jagodami goji i nasionami quinoa

0 (0 ocen)

Taki koktajl ugasi nasze pragnienie w upalne dni. Dodatkowo zadba o nasze zdrowie – oczyści organizm z nadmiaru soli, zwiększy odporność, przyspieszy metabolizm i zadba o prawidłowe bicie serca. Jagody goji i nasiona quinoa są cennym źródłem błonnika i żelaza.

Składniki:

  • 100 g truskawek
    100 g czereśni
    150 g jogurtu naturalnego
    3 łyżki miodu
    50 g jagód goji
    2 łyżki nasion quinoa
    100 ml mleka

Koktajl truskawkowo-czereśniowy z jagodami goji i nasionami quinoa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki i czereśnie dokładnie myjemy. Czereśnie pestkujemy. Owoce blendujemy z dodatkiem jogurtu naturalnego i miodu. Do wysokiego naczynia do połowy wlewamy zblendowane owoce. Mleko spieniamy spieniaczem. Delikatnie połowę wylewamy na owoce. Wysypujemy jagodu goji i zalewamy kilkoma łyżkami owoców. Na wierch wylewamy resztę mleka i posypujemy nasionami quinoa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy