Koktajl truskawkowo jagodowy

0 (0 ocen)

idealny mocno schłodzony na upały

Składniki:


  • 1 l maślanki
    1 duży kefir ( 400 g )
    6 łyżek cukru
    1 szk świeżych jagód
    świeże truskawki

Koktajl truskawkowo jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed miksowaniem 1. Do dzbanka z podziałką minimum 1500 ml wlać 500 ml maślanki i 1/2 kefiru.
    Wsypać 3 łyżki cukru i 1/2 szklanki umytych jagód.
    Truskawki umyć i usuwając z nich szypułki wrzucać do dzbanka.
    Truskawek ma być tyle, aby przed miksowaniem było na skali 1500 ml.
  • miksowanie 2. Blenderem zmiksować koktajl i przelać do drugiego dzbanka.
    Ponownie w dzbanku z podziałką przygotować drugą część koktajlu.
    Gotowy koktajl najlepiej schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy