Koktajl truskawkowo-jeżynowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowy pachnący bez konserwantów deserek podany na urodziny wnuczki.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki truskawek
    1/2 szklanki jeżyn
    1 szklanka jogurtu typu greckiego
    4 łyżki miodu naturalnego
    kilka listków mięty

Koktajl truskawkowo-jeżynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, oczyścić. Truskawki, jeżyny, jogurt, miód włożyć do blendera, zmiksować. Gotowy koktajl wlać do wysokich szklanek. Udekorować owocami i listkami mięty. Wstawić do lodówki na około 1 godz.

Komentarze

Podobne przepisy