Koktajl truskawkowy z mango i imbirem na kefirze

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Orzeźwiający , pełny witamin koktajl na bazie kefiru i owoców z dodatkiem świeżego imbiru.
Wyśmienicie smakuje schłodzony , z powodzeniem może stanowić drugie śniadanie czy podwieczorek.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,7 l. kefiru
    0,5 kg truskawek
    1 mango
    5 cm. świeżego imbiru
    1 łyżka miodu prawdziwego ( niekoniecznie)

Koktajl truskawkowy z mango i imbirem na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć , osuszyć.
    Imbir obrać.
    Z truskawek usunąć szypułki , mango obrać , pozbawić pestki.
    Kefir przelać do kielicha blendera , dodać owoce oraz imbir , zmiksować składniki do powstania płynnego koktajlu.
    Posłodzić miodem (jeśli koktajl wyszedł za mało słodki), ponownie zmiksować.
    Napój schłodzić w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy