Koktajl wiśniowo-kokosowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wyraziste wiśnie fantastycznie komponują się z kokosem tworząc idealny letni duet. Całość okraszona jest dodatkiem jogurtu i miodu. Pysznie i zdrowo!

  • 10 min

Składniki:

  • (na jeden duży koktajl)
    szklanka wydrylowanych wiśni
    2 łyżki gęstego mleka kokosowego
    2-3 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego
    miód z mniszka (lub zastępczo wielokwiatowy)

Koktajl wiśniowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (z wiśniami włącznie) najlepiej schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Wiśnie umyć i wydrylować. Owoce umieścić w kielichu blendera wraz z mlekiem kokosowym i jogurtem. Zmiksować. Dosłodzić do smaku miodem z mniszka lub innym który mamy dostępny. Serwować od razu po przygotowaniu.
    P.S. Do tak przygotowanego koktajlu możemy dodać 2-3 łyżki nasion chia i zostawić do napęcznienia. Otrzymamy pyszny, zdrowy pudding chia z wiśniami.

Komentarze

Podobne przepisy