Wyraziste wiśnie fantastycznie komponują się z kokosem tworząc idealny letni duet. Całość okraszona jest dodatkiem jogurtu i miodu. Pysznie i zdrowo!
10 min
Składniki:
(na jeden duży koktajl)
szklanka wydrylowanych wiśni
2 łyżki gęstego mleka kokosowego
2-3 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego
miód z mniszka (lub zastępczo wielokwiatowy)
Koktajl wiśniowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki (z wiśniami włącznie) najlepiej schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Wiśnie umyć i wydrylować. Owoce umieścić w kielichu blendera wraz z mlekiem kokosowym i jogurtem. Zmiksować. Dosłodzić do smaku miodem z mniszka lub innym który mamy dostępny. Serwować od razu po przygotowaniu.
P.S. Do tak przygotowanego koktajlu możemy dodać 2-3 łyżki nasion chia i zostawić do napęcznienia. Otrzymamy pyszny, zdrowy pudding chia z wiśniami.
Komentarze