Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek

0 (0 ocen)

  • 7 min

Pyszny koktajl z sezonowych owoców. Niestety porzeczki już się skończyły, ale mogą być też mrożone :)

  • 7 min

Składniki:

  • 1/2 litra jeżyn
    1/2 szkl, czarnej porzeczki
    1/2 szkl. jagód (mogą być borówki)
    400 g kefiru naturalnego (najlepiej 0%)
    2 płaskie łyżki cukru*

Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie płuczemy i pozbawiamy zanieczyszczeń, przekładamy do blendera. Wlewamy kefir i dodajemy cukier (opcjonalnie, bo można go całkowicie pominąć, ja dałam ze względu na zakwaszenie słodkich owoców kefirem). Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji napoju. Podajemy z grubą słomką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy