Koktajl z krewetek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Koktajl z krewetek z mango, granatem i sosem koktajlowym .

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. krewetek vannamei 225 g
    1 dojrzałe mango
    1/2 granat
    sałata rzymska mini 250 g
    2 łodygi selera naciowego
    4 łyżki majonezu
    4 łyżki pikantnego keczupu

Koktajl z krewetek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki wrzucić do wrzątku na minutę (lub kilka minut, w zależności od upodobań), odcedzić, zahartować zimną wodą, zdjąć skórkę i oderwać ogonki. Sałatę i seler umyć, pokroić na małe kawałki i włożyć do małych szklaneczek lub dużych kieliszków do wina. Mango obrać, pokroić w kostkę, ułożyć na sałacie. Na wierzchu ułożyć krewetki i posypać pestkami granatu. Schłodzić.
    Keczup wymieszać z majonezem, podawać do koktajlu w osobnym naczyniu.

Komentarze

Podobne przepisy