Koktajl z pieczonych śliwek i brzoskwiń

0 (0 ocen)

Przepyszny koktajl z dodatkiem pieczonych śliwek. Pozytywnie nas zaskoczył. Z dodatkiem brzoskwiń i amarantusa, polecam

Składniki:


  • 0,5 kg śliwek węgierek
    350 g brzoskwiń Ufo
    20 g amarantusa ekspandowanego
    350 g jogurtu probiotycznego
    2 łyżki miodu

Koktajl z pieczonych śliwek i brzoskwiń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Wrzucić do naczynia żaroodpornego i piec 40 minut w 180 stopniach (można przy okazji pieczenia chleba lub ciasta). Wystudzić.

    Amarantus wsypać do dzbanka, wlać jogurt i wymieszać. Odstawić na 10 minut.

    W tym czasie brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić na mniejsze kawałki.

    Do dzbanka z namoczonym amarantusem wrzucić upieczone śliwki wraz z całym sokiem, dodać brzoskwinie, całość zmiksować. Dosłodzić do smaku miodem, wlać do szklaneczek i od razu podawać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy