Kolorowa baba

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Może być fajnym urozmaiceniem wielkanocnego stołu.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - galaretka cytrynowa: 2 opakowania
    - galaretka malinowa: 2 opakowania
    - śmietana kremówka (30-36%) 200 ml: 200 mililitrów
    - woda: 1.6 litra

Kolorowa baba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kolorowa babka 1. Przygotowanie:
    Galaretki przygotowujemy według wskazań na opakowaniu, dodając o 100ml mniej wody.
    Do dwóch ostudzonych galaretek /żółtej i czerwonej/ dodajemy śmietanę kremówkę – po 100ml i energicznie mieszamy w celu połączenia składników.

    Przygotowujemy formę na babkę, wylewamy warstwami galaretkę, czekamy aż jedna warstwa zastygnie, wylewamy następną i tak do uzupełnienia formy.

    Wstawiamy babkę do lodówki, najlepiej na całą noc.

    Przed wyłożeniem baby na talerz zanurzamy formę w gorącej wodzie i delikatnie przekładamy babę na talerz.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy