Kolorowa bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.cukinie umyć, obieraczką do warzyw zrobić cienkie, długie plastry,
polać oliwą, chwile smażyć na patelni grillowej z obu stron,
2.bagietki pokroić wzdłuż na pół, posmarować masłem,
rukolę umyć, wysuszyć ułożyć na bułce,
pomidory umyć, pokroić na pół razem z mozzarellą, ułożyć na bułce,
3.plastry szynki ułożyć na cukinii (jeżeli są za szerokie, przeciąć na pół),
szynkę posmarować cienko sosem sambal oelek, zwinąć w ruloniki,
poukładać między pozostałymi składnikami bagietki,
4.orzechy uprażyć na suchej patelni, posypać kanapkę
( z myślą o pikniku proponuję zabrać osobno bagietki i inne składniki, w domu zrobić tylko ruloniki i dobrze zapakować, wykonaniem całości zająć się już na miejscu)
Komentarze