Kolorowa pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ulubiona pasta mojej siostry.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 jajka
    pół małej czerwonej papryki
    1 ogórek kiszony
    pół małej cebulki(ja użyłam czerwonej bo uwielbiam kolorowe potrawy)
    1 laska kabanosa( można zastąpić je kilkoma plastrami szynki czy parówką)
    łyżka kiełków z rzodkiewki
    majonez
    sól, pieprz

Kolorowa pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy i rozgniatamy widelcem.
    Ogórek,cebulę, kabanosa kroimy w kostkę, kiełki drobno siekamy.
    Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Pastę wykładamy na pieczywo.
    Kanapki możemy przyozdobić kilkoma kiełkami i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem

Komentarze

Podobne przepisy