Kolorowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie masy:
cytrynową galaretkę rozpuścić do 1/2 szklanki wrzącej wody .
Wlej do niej szklankę mleka , ostudz. Odstaw do lodówki na 5-10 minut . Szklaną miskę wysmaruj cienko olejem.
Miksowanie:
Galaretkę miksuj ok:10 minut na najwyższych obrotach . Gdy masa zacznie tężeć , przełóż ją do miski. Wstaw do lodówki . W ten sam sposób przygotuj galaretkę truskawkową i agrestową.
Nakładanie do naczynia:
Tężejącą galaretkę truskawkową wyłóż na mus cytrynowy . Schłódz.
Gdy masa truskawkowa lekko stężeje , wyłóż na nią masę agrestową . Chłódz 3 godziny! Wyjmij udekoruj polewami i owocami.
Komentarze