Kolorowa porcja witamin

0 (0 ocen)

Łatwa do przygotowania surówka do obiadu

Składniki:


  • 4 marchewki
    2 łodygi selera naciowego
    zielona papryka
    2 łyzki majonezu
    4 łyzki jogurtu
    sól
    pieprz
    łyzka posiekanej natki pietruszki

Kolorowa porcja witamin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Selera naciowego myjemy i siekamy w cieniutkie plasterki. Zielona papryke myjemy, oczyszczamy z nasion, ścieramy na tarce lub drobno siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy w misce a majonezem oraz jogurtem naturalnym i posiekana natka pietruszki doprawiając do smaku sola i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy